MARI & KARUNYA YOGA

Yksilöllistä ja läsnäolevaa joogan opetusta.


Mari Salminen 2020
Mari Salminen 2020

MATKANI JOOGAOPETTAJAKSI

Aivan ensimmäiseltä ammatiltani olen kultaseppä ja teinkin alan töitä omassa yrityksessäni vuosina 2008-2011.

Tämän jälkeen opiskelin myynnin ammattitutkinnon ja työskentelin vuosia mm. Intersportin myyjänä ja somistajana, sekä alusvaateliikkeen myymälänhoitajan assistenttina.

Näinä vuosina sydämeni liekki paloi kuntosaliharjoittelulle ja fitness-urheilulle. Päätöideni ohessa tein kuntosali- ja ravintovalmennuksia, sekä luin ravitsemustiedettä avoimessa yliopistossa.

Joogaan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2005 osallistuessani astangajoogan peruskurssille. Harjoitus jäi elämän kiireiden jalkoihin ja vuonna 2014 haastavassa elämänvaiheessa jalkauduin uudestaan joogan pariin.

Rakastuin klassiseen hathajoogaan ja melko pian myös astangajooga palasi omaan harjoitusrutiiniini. Koin saavani niin paljon levollisuutta, rentoutta ja lohtua joogan kauniista maailmasta.

Sukelsin heti syvemmälle joogaan ja harjoituksesta tuli jokapäiväinen tapa. Joogaamisen mahdollisti minulle toiminta karmajoogina joogakoululla asiakaspalvelutyössä.

Helmikuussa 2017 syntyi maailmaan elämäni suurin ihme, tyttäreni Jide Marie. Miten suurta voikaan olla rakkaus omaa lasta kohtaan!

Loppuvuodesta 2017 sain työtarjouksen lähteä joogakoulun  asiakaspalvelijaksi ja yksilöneuvojaksi. Nappasin tästä kopin, ja teinkin joogan parissa palkkatyötä lopulta vuoden 2020 alkuun saakka.

Sydämeni ääni lopulta vei minut Kaisa Kärkkäisen Heartful Yoga-koulutukseen vuonna 2018 ja sattumien kautta aloin opettaa säännöllisesti joogaa jo keväällä 2019 Vuoreksen studiolla.

Näin Karunya Yoga syntyi kuin itsestään. Etuajassa, mutta rakastettuna.

Ajatus yksilöllisestä joogasta kehittyi yksilöneuvojana, jolloin ymmärsin, että me kaikki todella olemme erilaisia ja kaipaamme erilaisia harjoituksia. Näin työssäni, kuinka ihmiset voivat huonosti ja saivat joogasta lohtua ja sisäistä rauhaa.

Helmikuussa 2020 otin seuraavan askeleen ja jättäydyin täyspäiväiseksi yrittäjäksi joogan pariin.

Korona-aika oli äärimmäisen rankkaa minulle sekä yrittäjänä, että yksityiselämässä. Koin totaalisen uupumisen ensimmäistä kertaa. Uupumus antoi minulle kuitenkin uuden, entistäkin voimakkaamman näkemyksen, kuinka yksi elämäntehtävistäni on auttaa muita hidastamaan tahtia, kuuntelemaan omaa intuitota ja sydäntä, sekä keskittymään oikeasti itselle tärkeisiin asioihin suorittamisen sijaan.

Jokaista ohjaamaani harjoitusta yhdistää suorittamattomuuden tila -Tunnille tullessasi saat jaksaa tai olla jaksamatta.

Joogatunnilla ei ole tarvetta kilpailulle tai vertailulle. Joogamattosi on se paikka, jossa kukaan ei sinulta vaadi mitään, saat vain hengähtää.

Nautin jokaisesta ohjaamastani joogatunnista suunnattomasti. Minusta on ihanaa tuntea oppilaani ja nähdä heidän eheytyvän ja kehittyvän. Tunnen kiitollisuutta saadessani kulkea joogapolkua oppilaideni kanssa, yhdessä ja yksilönä.


HEARTFUL YOGA

Joogaopettajana lähestymiseni joogaan nojautuu Kaisa Kärkkäisen HEARTFUL YOGAAN, lempeyden joogaan (RYT 200h). Koulutus antoi minulle eväät hatha- ja yinjoogan perustaan, sekä tutustutti minut Suomen mahtavimpiin joogan ja hyvinvoinnin ammattilaisiin. En voisi olla kiitollisempi tästä päivittäisisestä matkasta, jonka Kaisa on minulle koulutuksellaan mahdollistanut.

Heartful Yoga ei ohjaa vain yhden gurun oppiin, vaan antaa mahdollisuuden luottaa henkilökohtaisen kehomielen viisauteen. Heartful Yoga lisää elinvoimaa omista lähtökohdista käsin ja tuo joogan osaksi arkea myös maton ulkopuolelle.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfullnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme.

Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.

Kaisa on mieletön, lempeän upea nainen, joka on mm. mukana luotsaamassa ihanaa MAGNESIA-joogafestivaalia.

www.heartfulyoga.fi


GROUNDING YIN- JOOGAHOITO

Kun näin ensimmäisen kerran ilmoituksen Grounging Yin-joogahoidosta, sydämeni sanoi heti tämän olevan minua varten. Keväällä 2020 päätin lähteä mukaan tähän ainutkertaiseen koulutukseen, jonka Minna Andersson on kehittänyt Suomessa. Tämä matkani jatkuu edelleen kevääseen 2021 asti.

GroundingYin®- Joogahoito on  tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien, eli energiakanavien, sekä akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta.

Kiinalaisessa lääketieteessä vuodenajoilla on suuri merkitys, ja näin joogahoidotkin pohjautuvat eri vuodenaikojen ja elementtityyppien hoitosarjoihin. Myös ruokavalion merkitystä voi korostaa hoitokertojen tehostamiseksi.

Grounding Yin-joogahoidon diplomikoulutus 100h nojautuu voimakkaasti kiinalaiseen lääketieteeseen, akupainantaan ja shiatsuun. Yin-harjoituksen ydin löytyy taolaisesta filosofiasta, viiden elementin teoriasta ja yin&yang-teoriasta.

Minna Andersson on kehittänyt myös Feminine Yin-tuntikokonaisuudet sekä kirjoittanut kirjan Elinvoimainen vuosi, joka kokoaa upeasti myös Grounding Yin-joogahoidon ytimen sanoiksi ja kuviksi.

www.seasonalbalance.fi


FEMININE YIN-JOOGAHOITO

Kesällä 2021 jatkoin opintojani Minna Anderssonin johdolla naiseutta ylistävän Feminine Yin 60h diplomikoulutuksen koulutuksen merkeissä.

FeminineYin®- Joogahoito on Suomessa kehitetty, naiseutta eheyttävä tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy naiselle tärkeimpien akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta.

Jooga-asanat on valikoitu avaamaan ja hoitamaan erityisesti lantion ja rintakehän aluetta, sekä tukemaan hormonitoimintaa, aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä.MUUT TÄRKEIMMÄT OPETTAJAT & MENTORINI

MÅNS BROO

Joogan historia ja filosofia. Måns on Intian uskontoihin ja aatteisiin erikoistunut uskontotieteen dosentti ja Ananda-lehden päätoimittaja.

JESPER EKELUND

Tietoisuuden neurobiologia. Jesper on psykiatrian professori.

HEIDI HAUTALA

Joogan anatomian perusteet. Heidi on joogi, fysioterapeutti ja osteopaatti.

MATILDA MANNSTRÖM

Heartful Flown perusteet ja haastavat asanat. Matilda on joogaopettaja.

JOHANNA MATIKKA

Jooga ja traumasta toipuminen. Johanna on joogaopettaja, tietokirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

HANNA-MARI NIEMINEN

Äitiysjooga. Hanna-Mari on äitiysjoogaopettaja ja doula.


DENIS VINOKUR

Meridiaaniteorian perusteet ja kiinalaiset terveysharjoitukset. Denis on kiinalaisen lääketieteen asiantuntija.

TIMO KURVI

Asanalinjaukset ja -tekniikat. Timo on Iyengar-joogaopettaja ja tuonut mm. acrojoogan Suomeen.

LANA LAVONEN (LAVANINA)

Ayurveda, pranayama ja tantra. Lana on ayurveda-konsultti, jooga- ja pranayamaopettaja.

MERI TIITOLA

Mantrat ja Sanskritin lausuminen. Laulun ja chantingin opettaja, Sibelius Akatemia.

KIRA VUORISALO

Astangajooga. Kira on motivoinut minut astangajoogan pariin sydämellisen tarkalla ohjauksellaan ja tehnyt säännöllisesti astangajoogaharjoitusta jo 13-vuotiaasta asti.

TAAVI KASSILA

Joogafilosofia ja jooginen ajattelu. Taavi on kirjailija, elokuvaohjaaja ja joogaopettaja.