MARI & KARUNYA YOGA.

Yksilöllistä joogan opetusta. Suurella sydämellä!

jooga.

Kauniiseen perinteiseen filosofiaan pohjautuva työkalu kehon ja mielen kehittämiseen, hyväksyvä polku tutustua itseemme paremmin elämän jokaisella osa-alueella.

Minulle jooga on ennenkaikkea keino kuulla kehoni viestejä ja sisäistä ääntäni, intuitiota. Jooga vie parhaimmillaan fyysisten rajojen yli, jollloin hyväksyvä itsensä kuuntelu on mahdollista.

Jooga on myös keino pitää fyysisestä olemuksesta huolta. Keho notkistuu ja vahvistuu, kehotietoisuus kasvaa, ruoansulatus paranee, uni syvenee.

Jooga on tapa rentoutua, rauhoittua, olla oma itsensä. Joogamatolla ei ole kilpailua tai suorituksia, vain harjoitus. Saman hyväksyvän ajattelutavan voi tuoda myös maton ulkopuolelle.

Joogaopettajana minulle tärkeimmät asiat ovat yksilöllisyys, turvallisuus ja syvä luottamussuhde oppilaaseen. Näin luodaan kestävää ja laadukasta opetusta, jossa oppilaan on mahdollista edetä harjoituksessaan omien rajojensa ja tarpeidensa mukaisesti. Joogaa voi varioida loputtomiin -ihan kaikille löytyy tapa tehdä harjoitus!

Opetan pääasiallisesti pienryhmiä. On mielestäni tärkeää, että joogaopettajana pystyn tukemaan oppilasta juuri hänen lähtökohdistaan sekä mahdolliset erityistarpeet huomioiden. Parhaimmillaan oppilas-opettajasuhde on molemmille osapuolille äärimmäisen hedelmällinen ja ravitseva sekä kestää vuodesta toiseen.

Inspiroidun sekä vahvan fyysisestä astangajoogasta, että pehmeän rentouttavasta hathajoogaharjoituksesta. Joogatuntejani yhdistää klassisuus, joogafilosofiset teemat, perinteiset hengitys- ja keskittymisharjoitukset sekä mindfulness, life coaching- & kehotietoisuusharjoitteet.

Lempeys ja itsemyötätunto harjoituksessa ovat oleellisia tekijöitä, oli kyseessä sitten kevyt tai haastavampi joogaharjoitus. Opettelemme ensisijaisesti kuuntelemaan itseämme ja hahmottamaan kehomme sisältäpäin täydellisen jooga-asanan muodon sijaan. Fyysiset asanan linjauksen periaatteet voimistuvat harjoituksen edetessä, jolloin on jo opittu joogaharjoituksen suorittamattomuuden periaatetta.

Myös joogaopettajana saan suurta iloa ohjatessani harjoituksia. On uskomattoman sydäntä lämmittävää nähdä oppilaan avautuvan harjoitukselle ja löytää uusia tapoja ajatella myös ohjaajana. Oppilailta saan omaan elämääni paljon työkaluja, iloa ja lämpöä.


mari.

Pirskahtelevaa hymyä ja aitoa läsnäoloa.

Elämäni polku ei ole ollut helpoin mahdollinen, ja jo teini-iässä aloin etsiä itselleni keinoja rauhoittumiseen ja elämän ymmärtämiseen. Jooga ilmestyi elämääni sellaisenaan ensimmäisen kerran vuonna 2005, jolloin haastavassa elämäntilanteessa aloitin astangajoogan alkeiskurssin. Harjoitus tuntui liian voimakkaalta ja haastavalta, nopeasti jääden kokonaan pois arjestani.

Vuosien varrella ajatus joogaan uudestaan tutustumisesta alkoi voimistua, ja vihdoin 2014 elämäntilanne antoi periksi ja tieni kulki uudestaan joogakoululle. Tällä kertaa tutustuin monipuolisesti harjoituksiin, kuitenkin klassisen hathajoogan inspiroiden eniten. Kokeilin myös astangajoogaa uudestaan, tällä kertaa innostuen ja sille tielle jääden :).

Harjoitus muuttui nopeasti hyvin säännölliseksi, niin paljon koin joogasta saavani apua omiin moninaisiin tarpeisiini. Mieleni tuntui tyynemmältä ja tulevaisuus turvallisemmalta, kehoni voimistui ja notkistui, ahdistus väistyi pysyvän luottamuksentunteen tieltä. Tutustuin joogakoulun maailmaan paremmin vastaanottotyössä palkkatyöni ohella ja unelmoin joogaopettajan ammatista.

Elämäni suurin lahja, kaunis tyttäreni Jide Marie, syntyi helmikuisena päivänä 2017 muuttaen täysin totuttuja harjoituskuvioita ja elämänhallintaa. Yksi suurimmista haasteistani onkin ollut yhdistää koko elämän paletti niin, että saisin tehdä ja nauttia kulumatta loppuun. Jooga on tässäkin ollut tärkein suunnannäyttäjäni, lempeys ja kohtuullisuus.

Siirryin kokonaan työskentelemään joogan pariin loppuvuodesta 2017 ihanalle Om Yoga-koululle, jossa sain tavata yksilöohjausten merkeissä upeita ihmisiä erilaisine taustoineen.

Vuoden 2018 alussa palo joogaopettajakoulutukseen oli jo suuri, ja vihdoin uskaltauduin tekemään päätöksen sijoituksesta opintoihin. Intuitioni kuljetti minut Espooseen ihanan Kaisa Kärkkäisen Heartful yoga teacher training academyyn, josta valmistuin kesällä 2019 (RYT200). Heartful Yoga on Kaisan kehittämä joogatyyli, joka nojaa lempeyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin yhdistäen joogaan erilaisia mindfulness- ja life coaching-harjoitteita.

Elämä synnytti myös Karunya Yogan hieman etuajassa helmikuussa 2019, vahingossa tähän hetkeen.Niin kiitollisena sen  otan vastaan, inpiroituneena, toivottavasti teille oppilaille rentoutta, rauhaa ja arjen eväitä antaen.

Syksyllä 2020 sydämeni kuljettaa minut Helsinkiin vuoden mittaiselle Yin-joogamatkalle ja opiskelen itseni Grounding Yin Treatment-joogahoitajaksi. Joogahoidossa yhdistyy Yin-joogaharjoitukseen manuaalinen akupiste-käsittely sekä meridiaanien venytykset.


Koulutus-&työtaustaani:

2008 Kultaseppä-artesaani

2010 Myynnin Ammattitutkinto

2013 Ravitsemustieteen perusopinnot, erilaisia lihaskuntoliikunnan lyhytkoulutuksia

2017-2020 Om Yoga-koulu yksilöneuvoja, asiakaspalvelija

2018 Heartful Yoga Teacher Training Academy

2019 erilaisia hyvinvoinnin lyhytkoulutuksia omaksi iloksi, Äiti MA'A energiahoito, Karunya Yoga Tampere

2020-2021 Grounding Yin Treatment-joogahoitajan diplomikoulutus ja kiinalainen lääketide

Jooga. Mindfulness. Life Coaching. Meditation. Pranayama. Energia.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule joogatunnille!