MARI & KARUNYA YOGA

Yksilöllistä ja läsnäolevaa joogan opetusta.


Mari Salminen 2020
Mari Salminen 2020

Klassinen joogafilosofia, chakraoppi, taolainen filosofia ja perinteinen kiinalainen lääketiede teorioineen ovat oman elämäni tärkeimpiä työkaluja.

Koen omaksi Dharmakseni (sydämeni kutsu & elämäntehtävä) olla täällä omien oppiläksyjeni lisäksi auttamassa muita eheytymään ja löytämään oman polkunsa. Polun, jota on turvallista ja mielekästä kulkea kohti omia tavoitteitaan ja sydämen tehtäviään.

Koska mainitsemani ylläolevat filosofiat ja teoriat ovat oman elämäni kulmakiviä, näkyvät ne voimakkaasti myös ohjatessani ja opettaessani joogaa. Joogatunneillani yhdistyy nämä klassiset filosofiat, kehotietoisuus-, tietoisuus- ja tunnetyöskentely.

Jooga on minulle ennenkaikkea elämäntapa. Niin iso ja upea asia, että haluaisin jakaa sen antaman ilon myös sinun kanssasi.


Tietoisuus, hermosto & Kvanttihypnoosi

Tietoisuusharjoittelu, oman kehon ja hermoston tunnistaminen ovat muuttaneet koko näkemykseni elämästä, itsestäni ja ympäröivästä maailmasta.

Kaiken takana on meissä jokaisessa asuva sisäinen viisaus, intuitio, josta voimme ammentaa loputtomiin löytäessämme sen itsestämme.

MATKANI JOOGAOPETTAJAKSI

Aivan ensimmäiseltä ammatiltani olen kultaseppä ja teinkin alan töitä omassa yrityksessäni vuosina 2008-2011.

Tämän jälkeen opiskelin myynnin ammattitutkinnon ja työskentelin vuosia mm. Intersportin myyjänä ja somistajana, sekä alusvaateliikkeen myymälänhoitajan assistenttina.

Näinä vuosina sydämeni liekki paloi kuntosaliharjoittelulle ja fitness-urheilulle. Päätöideni ohessa tein kuntosali- ja ravintovalmennuksia, sekä luin ravitsemustiedettä avoimessa yliopistossa.

Joogaan tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2005 osallistuessani astangajoogan peruskurssille. Harjoitus jäi elämän kiireiden jalkoihin ja vuonna 2014 haastavassa elämänvaiheessa jalkauduin uudestaan joogan pariin.

Rakastuin klassiseen hathajoogaan ja melko pian myös astangajooga palasi omaan harjoitusrutiiniini. Koin saavani niin paljon levollisuutta, rentoutta ja lohtua joogan kauniista maailmasta.

Sukelsin heti syvemmälle joogaan ja harjoituksesta tuli jokapäiväinen tapa. Joogaamisen mahdollisti minulle toiminta karmajoogina joogakoululla asiakaspalvelutyössä.

Helmikuussa 2017 syntyi maailmaan elämäni suurin ihme, tyttäreni Jide Marie. Miten suurta voikaan olla rakkaus omaa lasta kohtaan! Nykyään Jiden voit tavata välillä myös joogastudiolla toimimassa minun pikku-assistenttinani.

Loppuvuodesta 2017 sain työtarjouksen lähteä joogakoulun  asiakaspalvelijaksi ja yksilöneuvojaksi. Tästä alkoi matkani täysipäiväisesti joogan parissa.

Elämä antoi minulle kuitenkin haasteen, kun sairastuin harvinaiseen ja vakavaan Guillain Barren oireyhtymään tammikuussa 2018. Neliraajahalvaannuin yllättäen parissa viikossa, täysin ymmärtämättä, mitä minulle tapahtuu. Päästyäni Taysiin neurologiselle osastolle, alkoi hiljalleen toipumisen ja kuntoutumisen matka.

Jooga piti minut järjissäni myös tuossa elämäntilanteessa -Tein astangajoogan mielikuvaharjoitteita päivittäin maatessani immunoglobuliinitiputuksessa ja opiskelin ja koin, mitä muuta jooga on, kuin vain fyysistä asanaharjoittelua. Jooga toi minulle lohtua ja uskoa tulevaisuutta kohtaan.

Joogaa ja aktiivista liikuntaa saan myös kiittää siitä, että kuntoutumiseni prosessi lähti etenemään nopeasti -harjoittelun tuomia hermoyhteyksiä oli niin paljon, ettei sairaus ehtinyt tuhota niistä kaikkia. Yhteys ja ymmärrys  omaa kehoani kohtaan nopeutti hermoyhteyksien palautumista ja opin kävelemään ja kirjoittamaan uudelleen melko nopeasti kuntoutuslaitoksessa. Joogaharjoitukset aloitin toki heti terapia-altaassa, jossa minun oli helpompi liikkua.

Kokemus oli äärimmäinen, mutta vahvisti taas uskoani joogan voimaan.

Sydämeni ääni lopulta vei minut Kaisa Kärkkäisen Heartful Yoga-koulutukseen vuonna 2018 ja sattumien kautta aloin opettaa säännöllisesti joogaa jo keväällä 2019 Vuoreksen studiolla.

Näin Karunya Yoga syntyi kuin itsestään. Etuajassa, mutta rakastettuna.

Ajatus yksilöllisestä joogasta kehittyi yksilöneuvojana, jolloin ymmärsin, että me kaikki todella olemme erilaisia ja kaipaamme erilaisia harjoituksia. Näin työssäni, kuinka ihmiset voivat huonosti ja saivat joogasta lohtua ja sisäistä rauhaa.

Helmikuussa 2020 otin seuraavan askeleen ja jättäydyin täyspäiväiseksi yrittäjäksi Karunya Yogan parissa.

Korona-aika oli äärimmäisen rankkaa minulle sekä yrittäjänä, että yksityiselämässä. Koin totaalisen uupumisen ensimmäistä kertaa. Uupumus antoi minulle kuitenkin uuden, entistäkin voimakkaamman näkemyksen, kuinka oma elämäntehtäväni on auttaa muita hidastamaan tahtia, kuuntelemaan omaa intuitota ja sydäntä, sekä keskittymään oikeasti itselle tärkeisiin asioihin suorittamisen sijaan.

Syksyllä 2022 aloitin uuden tutkimusmatkan Tietoisuusakatemian Tietoisuusohjaaja- ja Kehotietoisuusohjaajakoulutuksissa, sekä virallisen kouluttautumisen myös Meditaatio-, Hengitys- ja Yoga Nidra-ohjaajana. Uuden oppiminen ja vanhan tiedon syventäminen tuntui täydelliseltä lisäykseltä elämääni juuri tällä hetkellä.

2023 oppini täydentyivät Kvanttihypnoosin parissa, täydentävät opinnot tammikuussa 2024 suorittaen.

Jokaista ohjaamaani harjoitusta yhdistää suorittamattomuuden tila -Tunnille tullessasi saat jaksaa tai olla jaksamatta.

Joogatunnilla ei ole tarvetta kilpailulle tai vertailulle. Joogamattosi on se paikka, jossa kukaan ei sinulta vaadi mitään, saat vain hengähtää.

Nautin jokaisesta ohjaamastani joogatunnista suunnattomasti. Minusta on ihanaa tuntea oppilaani ja nähdä heidän eheytyvän ja kehittyvän. Tunnen kiitollisuutta saadessani kulkea joogapolkua oppilaideni kanssa, yhdessä ja yksilönä.


HEARTFUL YOGA

Joogaopettajana lähestymiseni joogaan nojautuu Kaisa Kärkkäisen HEARTFUL YOGAAN, lempeyden joogaan (RYT 200h). Koulutus antoi minulle eväät hatha- ja yinjoogan perustaan, sekä tutustutti minut Suomen mahtavimpiin joogan ja hyvinvoinnin ammattilaisiin. En voisi olla kiitollisempi tästä päivittäisisestä matkasta, jonka Kaisa on minulle koulutuksellaan mahdollistanut.

Heartful Yoga ei ohjaa vain yhden gurun oppiin, vaan antaa mahdollisuuden luottaa henkilökohtaisen kehomielen viisauteen. Heartful Yoga lisää elinvoimaa omista lähtökohdista käsin ja tuo joogan osaksi arkea myös maton ulkopuolelle.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme.

Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.

Kaisa on mieletön, lempeän upea nainen, joka on mm. mukana luotsaamassa ihanaa MAGNESIA-joogafestivaalia.

www.heartfulyoga.fi


GROUNDING YIN- JOOGAHOITO

Kun näin ensimmäisen kerran ilmoituksen Grounging Yin-joogahoidosta, sydämeni sanoi heti tämän olevan minua varten. Keväällä 2020 päätin lähteä mukaan tähän ainutkertaiseen koulutukseen, jonka Minna Andersson on kehittänyt Suomessa. Tämä matkani jatkuu edelleen kevääseen 2021 asti.

GroundingYin®- Joogahoito on  tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien, eli energiakanavien, sekä akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta.

Kiinalaisessa lääketieteessä vuodenajoilla on suuri merkitys, ja näin joogahoidotkin pohjautuvat eri vuodenaikojen ja elementtityyppien hoitosarjoihin. Myös ruokavalion merkitystä voi korostaa hoitokertojen tehostamiseksi.

Grounding Yin-joogahoidon diplomikoulutus 100h nojautuu voimakkaasti kiinalaiseen lääketieteeseen, akupainantaan ja shiatsuun. Yin-harjoituksen ydin löytyy taolaisesta filosofiasta, viiden elementin teoriasta ja yin&yang-teoriasta.

Minna Andersson on kehittänyt myös Feminine Yin-tuntikokonaisuudet sekä kirjoittanut kirjan Elinvoimainen vuosi, joka kokoaa upeasti myös Grounding Yin-joogahoidon ytimen sanoiksi ja kuviksi.

www.seasonalbalance.fi


FEMININE YIN-JOOGAHOITO

Kesällä 2021 jatkoin opintojani Minna Anderssonin johdolla naiseutta ylistävän Feminine Yin 60h diplomikoulutuksen koulutuksen merkeissä.

FeminineYin®- Joogahoito on Suomessa kehitetty, naiseutta eheyttävä tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy naiselle tärkeimpien akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta.

Jooga-asanat on valikoitu avaamaan ja hoitamaan erityisesti lantion ja rintakehän aluetta, sekä tukemaan hormonitoimintaa, aineenvaihduntaa ja vastustuskykyä.

Minnalta on julkaistu myös ihana Feminine Yin-Hehkuva naiseus-kirja aiheeseen liittyen.TIETOISUUS- JA KEHOTIETOISUUSOHJAAJA, MEDITAATIO-OHJAAJA, YOGA NIDRA-OHJAAJA, HENGITYSOHJAAJA

Syksyllä 2022 intuitio vei minut erittäin kokeneen joogaopettaja Johanna Remes-Koposen Tietoisuusakatemiaan opiskelemaan itseni Tietoisuusohjaajaksi, Kehotietoisuusohjaajaksi, sekä viralliseksi meditaatio-, hengitys- ja Yoga Nidra-ohjaajaksi.

Tietoisuus- ja tunneohjaus näkyy ohjauksessani voimakkaasti myös viikkotunneilla. Ymmärtäessäni todella reitin Sisäiseen turvaani ja tunteiden tuntemiseen, tunnen tärkeäksi jakaa tätä tietoa myös oppilailleni.

www.tietoisuusakatemia.com


KVANTTIHYPNOOSI-OHJAAJA

Opiskeltuani Tietoisuutta ja Kehotietoisuutta, törmäsin lähes vahingossa kvanttihypnoosiin syksyllä 2023, joka resonoi minulle heti tuntuen täysin oikealta suunnalta kehittää omaa ymmärrystäni ja tehdä työtä tietoisuuden ja intuition viestin eteenpäin viemiseksi.

Marjut Saariniemen Kvanttihypnoosi perustuu Dolores Cannonin Quantum Hypnosis Techniqueen, ja sen syvin intentio on ohjaajan avustamana päästä hypnoosiin, jossa ulkoisten suggestioiden sijasta hoidettava pääsee omalle sisäiselle matkalleen tietoisuuteen ja löytää vastauksia itse itsestään.

www.saariniemi.com


MUUT TÄRKEIMMÄT OPETTAJAT & MENTORINI

MÅNS BROO

Joogan historia ja filosofia. Måns on Intian uskontoihin ja aatteisiin erikoistunut uskontotieteen dosentti ja Ananda-lehden päätoimittaja.

JESPER EKERLUND

Tietoisuuden neurobiologia. Jesper on psykiatrian professori.

HEIDI HAUTALA

Joogan anatomian perusteet. Heidi on joogi, fysioterapeutti ja osteopaatti.

MATILDA MANNSTRÖM

Heartful Flown perusteet ja haastavat asanat. Matilda on joogaopettaja.

JOHANNA MATIKKA

Jooga ja traumasta toipuminen. Johanna on joogaopettaja, tietokirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

HANNA-MARI NIEMINEN

Äitiysjooga. Hanna-Mari on äitiysjoogaopettaja ja doula.


DENIS VINOKUR

Meridiaaniteorian perusteet ja kiinalaiset terveysharjoitukset. Denis on kiinalaisen lääketieteen asiantuntija.

TIMO KURVI

Asanalinjaukset ja -tekniikat. Timo on Iyengar-joogaopettaja ja tuonut mm. acrojoogan Suomeen.

LANA LAVONEN (LAVANINA)

Ayurveda, pranayama ja tantra. Lana on ayurveda-konsultti, jooga- ja pranayamaopettaja.

MERI TIITOLA

Mantrat ja Sanskritin lausuminen. Laulun ja chantingin opettaja, Sibelius Akatemia.

KIRA VUORISALO

Astangajooga. Kira on motivoinut minut astangajoogan pariin sydämellisen tarkalla ohjauksellaan ja tehnyt säännöllisesti astangajoogaharjoitusta jo 13-vuotiaasta asti.

TAAVI KASSILA

Joogafilosofia ja jooginen ajattelu. Taavi on kirjailija, elokuvaohjaaja ja joogaopettaja.