JOOGATUNNIT

tunne ryhmän tuoma energia ja osallistu joogatunnille. Yhdessä harjoittelu on hauskaa ja motivoivaa.

Karunya Yoga-pienryhmätunti on harjoitus, jossa on tilaa olla ja hengittää. Juuri sellaisena, kuin olet.

Tunnin lempeä ja myötätuntoinen tunnelma sallii inspiroivan ja turvallisen polun itsensä kuunteluun ja kehittämiseen.

Heartful-tunnit ovat saaneet inspiraationsa Kaisa Kärkkäisen lempeästä joogaopettajakoulutuksesta. Otan tunnille vain seitsemän oppilasta kerrallaan, jotta kaikilla on mahdollisuus tulla nähdyksi ja kuulluksi tarpeineen.

Tule kokeilemaan ensimmäinen Karunya Yoga-pienryhmätuntisi veloituksetta. Osallistuminen ei velvoita sinua mihinkään. Studio Sinun Valintasi-viikkotunneille voit osallistua paikan päällä tai harjoitella kotona Google Meet-alustan välityksellä!

Heartful   Hatha Yoga. & Heartful Gentle Yoga.

Heartful Gentle Yoga (kevytjooga)  on lempeä joogaharjoitus harjoitus, joka sopii kaikille lähtökohdista riippumatta. Tunnilla tehdään helposti omaksuttavia, klassisia jooga-asentoja rauhalliseen tahtiin omaa kehoa kuunnellen. Jokaiselle asennolle löytyy vaihtoehtoinen varitaatio, jolloin jokainen oppilas saa varmasti täyspainoisen jooga-harjoituksen omalle keholleen.

Heartful Hatha Yoga on lempeän itseä kuunteleva harjoitus, jossa painopiste on klassisissa jooga-asanoissa ja joogan kokemuksen tuntemisessa ulkoisen yrittämisen sijaan.

Hathajooga on monipuolinen harjoitus, jossa tehdään klassisia jooga-asentoja ja liikkeitä, tunnin voimakkuus voi vaihdella kevyestä fyysisempään teeman mukaan. Hathajooga on nimenomaan joogan fyysinen muoto, jossa pyrkimys on puhdistaa ja tasapainottaa kehoa & mieltä. Erilaisten hathajoogan asanaharjoitusten, hengitys- ja meditaatioharjoitusten sekä muiden hathajoogaperinteiden avulla kehomme ja mielemme todella puhdistuvat, kun opimme päästämään irti turhasta kehon tuntemusten ohjatessa.

Jokainen harjoitus sisältää alkurentoutuksen, teemaan kutoutuvan klassisen ja tasapainottavan  asanaharjoituksen, hengitys- ja/tai keskittymisharjoituksen sekä ohjatun loppurentoutuksen.

Hathajoogatunnit sopivat myös raskausaikana.

Heartful Flow Yoga.

Heartful flow on nautinnollisen rauhallista dynaamista joogaa, jossa painopiste on lempeydessä & oman kehon viestien kuntelussa, välillä  myös iloisesti kehoa ja mieltä haastaen!

Tunti rakentuu alkurentoutuksen jälkeen hidastempoisesta, hengityksen ja liikkeen yhdistävästä Flow-sarjasta, joka sisältää teeman mukaisesti yhdistelmän vahvistavia, notkistavia ja tasapainoa haastavia asanoita. Tunnin aikana hengähdämme välirentoutus-asanoissa kuulostellen mielen & kehon tuntemuksia.

Harjoitus sisältää myös vaihtelevia keskittymis- ja hengitysharjoituksia sekä ohjatun loppurentoutuksen.

Olet sydämellisesti tervetullut kuuntelemaan kehosi ääntä!

Heartful Flow sopii kaikille, hieman dynaamisemmasta joogasta kiinnostuneille. Kokemusta joogasta et etukäteen tarvitse. Ei raskausaikana.


Astangajooga.

Astanga on dynaaminen joogamuoto, joka seuraa guru Sri K. Pattabhi Joisin perinnettä. Harjoitus on voimakas, usein astangajoogaa kuvaillaankin kaikkein fyysisimmäksi joogasuuntaukseksi. Vahvan asanasarjan ohella kuitenkin lihaslukot, ujjayi-hengitys ja katseenkohdistaminen tekevät astangajoogasta hyvin meditatiivisen harjoituksen.

Alkeistunnilla tutustumme aurinkotervehdyksiin, seisomasarjaan sekä käväisemme istumasarjassa, kiinnittäen erityishuomiota teemaamme. Tarkat linjaukset tekevät harjoituksesta turvallisen. Harjoitus päättyy loppuliikkeisiin sekä ohjattuun rentoutukseen.

Alkeet 1-2 tunnilla harjoituksen tempo on hieman nopeampi, teemme 1.istumasarjaa ja loppuliikkeitä hieman pidemmälle ja kokeilemme erilaisia astangajoogan tekniikoita harjoituksessa.

Astangajoogan alkeisharjoitus (myös taso 1-2) sopii kaikille, jotka haluavat tutustua jännittävään vanhaan perinteeseen sekä dynaamisen voimakkaaseen asentosarjaan. Ei raskausaikana.

Karunya Yoga-pienryhmätunnilla saat lempeän yksilöllistä ohjausta astangaharjoitukseesi.

Jokainen harjoitus sisältää alkurentoutuksen, alku- ja loppumantran, asanaharjoituksen sekä loppurentoutuksen. Saat ensimmäiseltä joogatunniltasi myös paperisen kotiharjoituksen mukaasi, vapaaehtoisen harjoituksen syventämisen tueksi.

Tule nauttimaan perinteisen, fyysisen joogaharjoituksen voimasta!

Heartful Yin yoga.


Heartful Yin Yoga-tunti rakentuu alkurentoutuksen jälkeen pitkistä, usean minuutin mittaisista venytyksistä sekä vaihtuvista hengitys- ja keskittymisharjoituksista. Harjoitus päättyy ohjattuun syvärentoutukseen. Joogatunti on hidastempoinen ja hyvin rentouttava.

Heartful Yin antaa meille venytyksen muodossa aikaa itsellemme ja tuntosarvet kehon kuunteluun.

Pitkät, mutta lempeät yin-venytykset vaikuttavat lihaskalvoille aiheuttaen hyvälaatuista paineenvaihtelua, jolloin mm. nestekiertomme paranee. Kiinalaisen lääketieteen katsantokannasta voimme lähestyä yin-asanoita myös meridiaanilinjoja tasapainottavina harjoituksina.

Tunti sopii lähtökohtaisesti kaikille, myös raskausaikana varioiden.


Lapsi & Vanhempi-joogahetki.

Lapsi&vanhempi- joogatunti on perheen yhteinen joogahetki, jossa otetaan rennosti!

Jokainen harjoitus sisältää alkurauhoittumisen ja pienen mielikuvitusmatkan, lempeän ja leikkisän joogahetken sekä loppurauhoittumisen.
Tunti tukee lapsen kehotietoisuutta ja parantaa keskittymiskykyä, yhdessä tekemällä vanhemman kanssa.
Harjoituksen sisältö ja pituus vaihtelee 45-60 minuuttiin, lasten päivän energiatasoista riippuen.
Harjoitus sopii kaikenikäisille lapsille ja kaikenlaisille vanhemmille!

Tunti on rakennettu niin, että liikkeet/asennot voi aikuinen tehdä yksin tai pienen lapsen kanssa ja isompi lapsi kokeilla aivan itsekseen.
Jos lasta ei joogahetki satu innostamaan, hän voi leikkiä aikuisen harjoitellessa.

Voit tulla vaikka koko perheen voimin paikalle. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita.

Yksityistunti.


Kaipaatko tukea oman harjoituksen aloittamiseen? Haluatko syventää ymmärrystäsi joogasta? Pohditko, millainen harjoitus sopisi sinulle parhaiten? Pohditko mahdollisten fyysisten vaivojen merkitystä harjoittelussa? Haluatko viettää erityisen hetken läheisesi kanssa?

Yksilöohjaus esimerkiksi ryhmäharjoituksen tukena voi tuoda aivan uudenlaista varmuutta ja syvyyttä harjoitukseen. Toisaalta joissain tilanteissa voi olla mukavampi harjoitella opettajan kanssa kahdestaan ennen siirtymistä ryhmäharjoitukseen. Yksilöohjaus lähtee sinun toiveistasi. ja yhteinen taival rakennetaan tarpeidesi mukaan.

Yksilöohjaus voi sisältää mm. keskustelua joogaperinteestä, yksityinen joogatunti, kehon linjausten tarkistaminen jooga-asanoissa, kotiharjoitus kuvallisin ohjein sekä taustatuki harjoitteluun, fyysisten vaivojen tai sairauksien läpikäyminen yhdessä ja sopivan harjoitustavan löytäminen.

Syvärentoutus & meditaatio.

Ota itsellesi aikaa ja tule vain Olemaan Syvärentoutus & Meditaatio-tunnille. Tässä harjoituksessa sinun ei tarvi osata tai jaksaa mitään. Harjoitus sopii kaikille.

Tunti koostuu vaihtuvasta syvärentoutuksesta sekä teeman mukaisesta hengitys- ja keskittymisharjoituksesta. Inspiraatiot tunneille tulevat vaihdellen mm. joogaperinteestä, buddhalaisista harjoituksista ja mindfulnessista.

Käytämme tunnilla vilttejä ja joogabolstereita mahdollisimman rentouttavan asennon luomiseksi. Sydämellisesti tervetuloa Olemaan syvärentoutustunnille.

Joogaa kahdelle -äiti & vauva.

Sydämellisesti tervetuloa nauttimaan yhteisestä joogahetkestä vauvasi kanssa. Joogatunti sopii kaikille äideille ja noin 2-18kk vauvalle.

Tunti rakentuu alkurentoutuksen jälkeen lempeän vahvistavasta, liikkuvuutta parantavasta ja venyttävästä asanaharjoituksesta, jonka voi tehdä yksin tai yhdessä vauvan kanssa. Tunti kehittää lisäksi äidin ja vauvan välistä suhdetta. Harjoituksen päättää ohjattu loppurentoutus. Vaihtelevasti tunnilla tehdään myös yksinkertaisia hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita, harjoitus kestää noin 45-60min, riippuen lasten energiatasoista.

Studiolta löytyy leluja, sohva imettämistä ja syöttämistä varten, vaipanvaihtoalusta ja potta. Voit halutessasi kysyä myös mahdollisuudesta ottaa isompi sisar mukaan tunnille.

SYYSKAUSI 2020

Ohjaan syksyllä 2020 joogatunteja pääasiassa Vuoreksessa, Studio Sinun Valinnassasi. Lisäksi tarjoan Hervannassa matalan kynnyksen joogaharjoituksia, jotka sopivat aivan kaikille. Studion tunneille voit varata paikan sähköisen ajanvarauskalenterin kautta. Hervannan joogaryhmistä ota yhteys sähköpostitse tai lomakkeella ja kysy vapaata paikka!                            

Kysy lisää joogatunneista!

nauti ja opi enemmän pienryhmässä.

Karunya Yoga-tunti on pienryhmäharjoitus, jossa jokainen osallistuja tulee nähdyksi ja kuulluksi tarpeineen hyväksyvässä ilmapiirissä. Saat yksilöllistä ohjausta ja joogan opetusta yksityistunteja edullisempaan hintaan samalla, kun sinulla on mahdollisuus tutustua samanhenkisiin ryhmäläisiin.

Pienryhmätunnit järjestetään Vuoreksessa, Studio Sinun Valinnassasi.

Joogatunnilla pääset tutustumaan paremmin omaan kehoosi ja mieleesi, lempeästi itseäsi kuunnellen.

Sydämellisesti tervetuloa!