JOOGATUNNIT

Sukella syvemmälle itseesi & joogaharjoitukseen Karunya Yoga-pienryhmätunnilla.


SYDÄMELLISTÄ JOOGAN OPETUSTA PIENRYHMÄSSÄ

Karunya Yogan viikkotunnit ovat pienryhmätunteja, joihin otan kerrallaan, ryhmästä riippuen korkeintaan 12 oppilasta. Grounding Yin-joogahoitoihin osallistujamaksimi on kuusi henkilöä.

Pieni ryhmäkoko takaa jokaiselle harjoittelijalle oman tilan ja rauhan, sekä mahdollisuuden olla näkyvä ja kuuluva juuri omana itsenäsi. Sinulla on aina mahdollisuus harjoitella virtuaaliyhteyden kautta kotoa käsin.

Tunnin lempeä ja myötätuntoinen tunnelma sallii inspiroivan sekä turvallisen polun itsensä kuunteluun ja kehittämiseen.

Jokainen oppilaani on erityinen. Kehomme ovat erilaisia, mielemme ovat erilaisia eri hetkinä.

Karunya Yoga-tunnilla opettelemme ymmärtämään myös kehon tuntemuksia ja viestejä, jolloin on helpompi olla myötätuntuntoinen ja ymmärtäväinen itseä kohtaan. Joogatuntien kannattelevia teemoja ovat joogafilosofia, tietoisuus,-kehotietoisuus,- ja tunnetyöskentely.

YKSILÖLLISEN JOOGAN HARJOITUS

Olen halunnut luoda uudenlaisen, yksilöllisemmän tavan opettaa ja ohjata joogaa.

Tarjoan oppilailleni mahdollisuuden päästä harjoittelussa alkuun yksilöohjauksen avulla, jolloin opin myös tuntemaan sinua ja kehoasi paremmin.

Suunnittelen AINA joogaharjoituksen erikseen tukemaan jokaisen oppilaani tarpeita ja toiveita.


TULE KOKEILEMAAN ENSIMMÄINEN VIIKKOTUNTISI VELOITUKSETTA STUDIO BALANCESSA!

Tutustumiskäynnin yhteydessä voit halutessasi lunastaa itsellesi myös Tutustumiskortin hintaan 39,00, jolla voit käydä rajattomasti viikkotunneillamme 2 viikon ajan ja löytää omat lempituntisi.


TUNTIKUVAUKSET

Viikkotunneille voit osallistua oman aikataulusi mukaisesti sitoutumatta tiettyyn päivään ja kellonaikaan. Valitse omaa kehoa ja mieltäsi parhaiten resonoiva joogaharjoitus ja tule nauttimaan tunnelmasta joogamatolla.

Joogatunnillani et tarvitse valmiiksi notkeaa kehoa tai tyyntä mieltä. Olet sydämellisesti tervetullut harjoitukseen juuri sellaisena, kuin olet.

Kysy rohkeasti lisää joogatuntien soveltuvuudesta ja varaa paikkasi harjoitukseen.

Ohjaustapani on hyvin lempeä ja herskyvä. Tuntien teemat ohjaavat ymmärtämään joogan syvempiä merkityksiä ja filosofiaa, sekä tutustumaan omaan kehollisuuteen ja tunteisiin.

Kaikki Karunya Yogan  viikkotunnit, kurssit ja workshopit ovat saaneet inspiraationsa omasta kaipuustani oppia ja opettaa joogaa syvemmin, ymmärtää joogafilosofian kaunista taustaa ja hyödyntää näitä oppeja omassa arjessa, myös joogamaton ulkopuolella.

Haluan inspiroida sinua tutustumaan syvemmin joogan taianomaiseen maailmaan, sekä ohjata fyysisen asennon ja liikkeen niin, että todella ymmärrät sen merkityksen ja mahdolliset hyödyt myös joogamaton ulkopuolella.

Studio Balancesta löytyy kaikki tarvittavat välineet lainaksi, mukaan tarvitset vain itsesi ja mukavat vaatteet, joilla on helppo liikkua.

JOOGAN VIIKKOTUNNIT KEVÄT 2024

Heartful Hatha Yoga: Joogaa & hengitysharjoituksia

Maanantaisin klo 17.15-18.45

  • Lempeä hathajoogatunti herättelee sinut maanantaisin uuteen viikkoon. Harjoituksen teemat vaihtuvat viikottain. Alkurentoutuksen ja hengityksen tarkkailun jälkeen siirrymme pehmeän rauhallisesti liikkuvaan joogaharjoitukseen. Jokaisella tunnilla opettelemme uuden, arjessa hyödynnettävän hengitysharjoituksen, päättäen yhteisen arjen hengähdyshetken ohjattuun rentoutukseen.

Heartful Yin Yoga: Tunteet kehossani (Tunnejooga)

Maanantaisin klo 19.15-20.30

  • Yinjoogassa asetumme pitkäkestoisiin (3-5min), miellyttäviin asanoihin erilaisia tukia ja pehmikkeitä apuna käyttäen. Yinjoogan perusta on päästä rentouttamaan lihakset, jolloin vaikutus kohdistuu jäykempiin kudoksiimme, kuten fasciakalvoille, luihin, jänteisiin, niveliin. Tunteet kehossani-harjoituksen teemat perustuvat Tunne- ja tietoisuusvalmennuksen oppeihin. Lepo pitkäkestoisissa asanoissa antaa sinulle mahdollisuuden päästä kuulemaan sisäistä viisauttasi, vapauttamaan tukahdutettuja tunteita ja tuoda näkyväksi kehosi viestejä fyysisten kireyksien ja jännitysten kautta.

Astangajooga Heartful Style

Torstaisin klo 17.15-18.45

  • Ashtanga Vinyasa Yoga on klassinen, dynaaminen joogamuoto, joka seuraa guru Sri K. Pattabhi Joisin perinnettä. Harjoitus on voimakas, usein astangajoogaa kuvaillaankin kaikkein fyysisimmäksi joogasuuntaukseksi. Vahvan asanasarjan ohella kuitenkin lihaslukot, ujjayi-hengitys ja katseenkohdistaminen tekevät astangajoogasta hyvin meditatiivisen harjoituksen.

    Ohjaustapani seuraa myös astangajoogatunnilla, mikä näkyy erityisenä lempeytenä ja suorittamattomuuden tilan kannatteluna. Vaikka astangajoogassa seuraamme harjoitussuuntauksen omaa rytmiä ja järjestystä, jokaisella tunnilla on omat teemansa, johon keskitymme.

Heartful Yin Yoga: TAO Yin & viisi elementtiä

Torstaisin klo 19.15-20.30

  • Yinjoogassa asetumme pitkäkestoisiin (3-5min), miellyttäviin asanoihin erilaisia tukia ja pehmikkeitä apuna käyttäen. Yinjoogan perusta on päästä rentouttamaan lihakset, jolloin vaikutus kohdistuu jäykempiin kudoksiimme, kuten fasciakalvoille, luihin, jänteisiin, niveliin. TAO Yin-tuntien kantava teema on Taolainen filosofia, Yin/Yang-teoria ja viiden vaiheen teoria, sekä perinteinen kiinalainen lääketiede yinjoogan näkökulmasta. Harjoitus koostuu vallitsevan elementin meridiaanikanavien aktivoinnista yinjoogan avulla, klassisista taolaisista harjoitteista, sekä akupainannasta.

Heartful Hatha Yoga: Lempeä aamujooga

Keskiviikkoisin klo 9.45-11

  • Lempeä aamujooga on ihana arkiviikon lataushetki. Harjoitus sisältää lempeää, koko keho herättelevää liikettä, sekä pidempiä pysähdyksiä joogan rentouttavimmissa asanoissa. Harjoitusten teema vaihtuu viikottain. Fyysisen asanaharjoituksen lisäksi jokainen tunti sisältää ohjatun rentoutuksen, sekä vaihtuvia hengitys- ja meditaatioharjoituksia.

ChakraBalance: Palauttava jooga

Joka toinen perjantai klo 16.45-18

  • ChakraBalance-tunti on yhdistelmä lempeää liikettä ja pysähtymistä pidemmäksi aikaa rentouttaviin jooga-asanoihin. Asanaharjoituksen aikana kuulostelemme kehon tuntemuksia ja viestejä. ChakraBalance-harjoituksissa joogaan yhdistyy Tunne- ja tietoisuustyöskentely, sekä vahva yhteys omaan kehoon. Harjoitukset vaihtuvat viikottain mukaillen chakrajärjestelmän teemoja konkreettisesti tutkiskellen. Tunnin päättää ohjattu tietoisuusharjoitus.

Heartful ChakraFlow Yoga & Yoga Nidra

Sunnuntaisin klo 12.30-14

  • Tällä lempeän fyysisellä tunnilla keskitymme vaihtuvin teemoin tasapainottamaan ja vahvistamaan kehoa ja hermostoa. Harjoituksen teemat vaihtuvat viikottain energiajärjestelmäämme mukaillen. Opit tunnilla lisää omasta kehostasi, mielen toiminnoista, sekä chakrajärjestelmästä konkreettisin esimerkein. ChakraFlow on lempeän dynaamista joogaa, jossa hengitys ja liike yhdistyvät kauniiksi, jopa tanssilliseksi kokemukseksi. Joogaharjoituksen päättää ohjattu selinmakuulla tehtävä Yoga Nidra, joka on ohjattu meditaation ja rentoutuksen välimuoto.

Kaikki Karunya Yogan viikkotunnit soveltuvat sekä aloitteleville, että kokeneille joogeille. Harjoitukset suunnitellaan aina erikseen osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Joogan viikkotunneille voit osallistua myös etäyhteydellä, oman kodin lämmöstä käsin.


TARKEMMAT TUNTIKUVAUKSET


HEARTFUL HATHA YOGA

Heartful Hatha Yoga on lempeän itseä kuunteleva harjoitus, jossa painopiste on klassisissa jooga-asanoissa ja joogan kokemuksen tuntemisessa ulkoisen yrittämisen sijaan.

Hathajooga on monipuolinen harjoitus, jossa tehdään klassisia jooga-asentoja ja liikkeitä, tunnin voimakkuus voi vaihdella kevyestä fyysisempään teeman mukaan. Hathajooga on nimenomaan joogan fyysinen muoto, jossa pyrkimys on puhdistaa ja tasapainottaa kehoa & mieltä.

Erilaisten hathajoogan asanaharjoitusten, hengitys- ja meditaatioharjoitusten sekä muiden hathajoogaperinteiden avulla kehomme ja mielemme todella puhdistuvat, kun opimme päästämään irti turhasta kehon tuntemusten ohjatessa.

Jokainen harjoitus sisältää alkurentoutuksen, teemaan kutoutuvan klassisen ja tasapainottavan asanaharjoituksen, hengitys- ja/tai keskittymisharjoituksen sekä ohjatun loppurentoutuksen.

Tuntien teemat ohjaavat ymmärtämään joogan syvempiä merkityksiä ja filosofiaa.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme. Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.


HEARTFUL YIN YOGA

Heartful Yin Yoga on kokonaisvaltaisen lempeä joogaharjoitus, jossa kietoutuvat yhteen kehoa linjaava, hidastempoinen asanaharjoitus sekä mieltä kirkastavat hengitys- ja meditaatioharjoitukset.

Heartful Yin antaa meille aikaa itsemme kuunteluun ja rauhoittumiseen arjen keskellä, myötätunnosta ja lempeydestä käsin.

Yin-jooga syntyi, kun joogan, midfulnessin ja kiinalaisen lääketieteen teoriat sulautuivat yhteen. Harjoituksen filosofinen tausta on taolaisessa ajattelussa ja sen tärkeitä teemoja ovat pysähtyminen, läsnäolo, kuunteleminen, antautuminen ja tasapaino.

Yin-joogassa asetumme lempeisiin asanoihin, jossa vietämme aikaa itseämme kuunnellen useampia minuutteja kerrallaan. Harjoituksen itsetarkoitus ei ole venyttää lihaksia, vaan vaikuttaa jäykempiin YIN-kudoksiin, kuten lihaskalvoihin, luihin, sidekudoksiin, jänteisiin ja niveliin.

Heartful Yin-harjoituksessä käytämme paljon apuvälineitä, jolloin kehon on mahdollista rentoutua ja  näin päästä lihasten ohi käsiksi Yin-kudoksiin.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme. Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.


HEARTFUL CHAKRAFLOW YOGA

Heartful ChakraFlow Yoga on lempeän dynaaminen joogaharjoitus, jossa hengitys ja asanat nivoutuvat vinyasa-liikesarjan avulla virtaavaksi kokonaisuudeksi.

Harjoituksen painopiste on ulkoisen yrittämisen sijaan oman keho-mielen viestien kuuntelussa, välillä myös iloisesti itseä haastaen.

Nautinnollisen hidastempoinen flow-harjoitus sisältää dynaamisen asanasarjan lisäksi vaihtuvia hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Tunnin aikana hengähdämme lyhyissä välirentoutuksissa tunnustelemassa harjoituksen kokemusta.

ChakraFlow-harjoitus teemoittuu nimensä mukaisesti vahvistamaan ja tasapainottamaan kehomme tärkeimpiä energiakeskuksia.

Tunti sopii kaikille hieman fyysisemmästä joogasta kiinnostuneille. Jokaiselle osallistujalle löytyy omalle keholleen ja fyysiselle kunnolleen sopiva tapa päästä nauttimaan virtaavasta joogasta ilman suorittamisen painetta.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme. Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.


GROUNDING YIN® JOOGAHOITO

GroundingYin®- Joogahoito on ensimmäinen Suomessa kehitetty tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien, eli energiakanavien, sekä akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta. Joogahoidon tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti.

Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.

GroundingYin®- Joogahoito tukee ja edistää mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös aineenvaihdunta, imunesteiden ja verenkierto sekä ruoansulatus tehostuu.

Asanoissa ollaan n. 5-10min, jonka aikana kierrän käsittelemässä oppilaita. Grounding Yin-tunnille otan korkeintaan viisi henkilöä kerrallaan.

Joogahoidon vaikutukset kestävät n. 1vrk, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa. Joogahoidosta saat mukaasi myös ohjeita, kuinka voit arjen toimintojen ja ruokavalion avulla parantaa kehosi ja mielesi terveyttä kunakin vuodenaikana.

Harjoitus nojaa voimakkaasti vuodenaikoihin, taolaiseen ajatteluun, kiinalaiseen Viiden elementin teoriaan ja Yin&Yang-teoriaan.YOGA NIDRA

Yoga Nidra on klassiseen Nyasa Tantra-perinteeseen pohjautuva syvärentoutus- ja meditaatioharjoitus.

Nidra tarkoittaa unta ja jooganidra joogin unta sen jälkeen, kun hän on luopunut taakoistaan. Yoga Nidra on tietoisuuden tila, joka sijoittuu valveilla olon ja unen rajamaille. Parhaimmillaan harjoitus on voimaannuttama ja kokonaisvaltainen levollisuuden tila, jonka avulla ihmisen uusiutumiskyky kasvaa.

Kehon ja mielen rentoutumisen lisäksi Yoga Nidra pyrkii vaikuttamaan alitajuntamme kerroksiin, muuttaen syvälle juurtuneita ajatus- ja toimintamalleja suotuisimmiksi.

Nykyään opetetun Yoga Nidran on kehittänyt Swami Saraswati ja harjoitus pohjaa ikivanhaan klassiseen Nyasa Tantra-perinteeseen.

YOGA NIDRAN HYÖTYJÄ:
- Syvä rentouden ja levollisuuden tila
- Unenlaadun parantuminen
- Aineenvaihdunnan parantuminen
- Hormonitoiminnan tasapainottuminen
- Keskittymiskyvyn parantuminen
- Helpotusta kiputiloihin
- PTSD-oireiden lieventyminen


ASTANGAJOOGA HEARTFUL STYLE

Ashtanga Vinyasa Yoga on klassinen, dynaaminen joogamuoto, joka seuraa guru Sri K. Pattabhi Joisin perinnettä.

Harjoitus on voimakas, usein astangajoogaa kuvaillaankin kaikkein fyysisimmäksi joogasuuntaukseksi. Vahvan asanasarjan ohella kuitenkin lihaslukot, ujjayi-hengitys ja katseenkohdistaminen tekevät astangajoogasta hyvin meditatiivisen harjoituksen.

Astangajoogan perusharjoitus sopii kaikille, jotka haluavat tutustua jännittävään vanhaan perinteeseen, sekä dynaamisen voimakkaaseen asentosarjaan. Astangajoogaharjoitus räätälöidään osallistujien toiveista ja tarpeista käsin. Kauden edetessä myös harjoitus etenee oppilaiden taitojen karttuessa.

Jokainen harjoitus sisältää alkurentoutuksen, alku- ja loppumantran, asanaharjoituksen sekä loppurentoutuksen. Saat ensimmäiseltä joogatunniltasi myös paperisen kotiharjoituksen mukaasi, vapaaehtoisen harjoituksen syventämisen tueksi.

Joka toinen viikko teemme perinteen mukaisen perusharjoituksen  keskittyen omaan kehoon lähes hiljaisuudessa, ja väliviikkoina harjoituksessa kulkee mukana erityisteema harjoiteltavana. Tutustumme kauden edetessä erilaisiin astangajoogan fyysisiin tekniikoihin. Astangajoogan filosofiset aihepiirit nousevat myös tuntien yhteydessä pohdittavaksi.

Karunya Yoga-pienryhmätunnilla saat yksilöllistä ohjausta astangaharjoitukseesi. Ohjaustapani on lempeän terapeuttinen, mutta tarkka, jolloin harjoittelu on turvallista ja motivoivaa.

Myös astangajoogatunti on suoritusvapaata aluetta, jossa saat kokea yhteyden omaan sisimpääsi kehollisen harjoituksen avulla. Saat tulla tunnille täysin omana itsenäsi, ja tehdä juuri sellaisen harjoituksen, joka tuntuu kyseiseen hetkeen parhaimmalta.


OLET SYDÄMELLISESTI TERVETULLUT JOOGAHARJOITUKSEEN


KYSY ROHKEASTI LISÄÄ TUNNEISTA JA KÄYTÄNNÖISTÄ!

Tule kokeilemaan ensimmäinen viikkotuntisi veloituksetta. 


Osallistuminen tutustumistunnille ei velvoita sinua mihinkään.

Karunya Yoga-viikkotunnille voit tulla aina silloin, kun aikatauluusi sopii parhaiten. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta osallistuaksesi harjoitukseen. Studiolta saat lainaksi joogamaton ja muut tarvittavat välineet harjoituksiin.

Jokainen oppilaani on myös oikeutettu tasaisin väliajoin henkilökohtaiseen yksilöohjaukseen (30min), jossa voimme yhdessä tarkastella jokaisen yksilöllisiä toiveita ja tarpeita joogaharjoitusta kohtaan.