JOOGATUNNIT

Sukella syvemmälle itseesi & joogaharjoitukseen Karunya Yoga-pienryhmätunnilla.


SYDÄMELLISTÄ JOOGAN OPETUSTA PIENRYHMÄSSÄ

Karunya Yogan viikkotunnit ovat pienryhmätunteja, joihin otan kerrallaan, ryhmästä riippuen korkeintaan 12 oppilasta. Grounding Yin-joogahoitoihin osallistujamaksimi on kuusi henkilöä.

Pieni ryhmäkoko takaa jokaiselle harjoittelijalle oman tilan ja rauhan, sekä mahdollisuuden olla näkyvä ja kuuluva juuri omana itsenäsi. Sinulla on aina mahdollisuus harjoitella virtuaaliyhteyden kautta kotoa käsin.

Tunnin lempeä ja myötätuntoinen tunnelma sallii inspiroivan sekä turvallisen polun itsensä kuunteluun ja kehittämiseen.

Jokainen oppilaani on erityinen. Kehomme ovat erilaisia, mielemme ovat erilaisia eri hetkinä.

Karunya Yoga-tunnilla opettelemme ymmärtämään myös kehon tuntemuksia ja viestejä, jolloin on helpompi olla myötätuntuntoinen ja ymmärtäväinen itseä kohtaan. Joogatuntien kannattelevia teemoja ovat joogafilosofia, tietoisuus,-kehotietoisuus,- ja tunnetyöskentely.

YKSILÖLLISEN JOOGAN HARJOITUS

Olen halunnut luoda uudenlaisen, yksilöllisemmän tavan opettaa ja ohjata joogaa.

Tarjoan oppilailleni mahdollisuuden päästä harjoittelussa alkuun yksilöohjauksen avulla, jolloin opin myös tuntemaan sinua ja kehoasi paremmin.

Suunnittelen AINA joogaharjoituksen erikseen tukemaan jokaisen oppilaani tarpeita ja toiveita.


TULE KOKEILEMAAN ENSIMMÄINEN VIIKKOTUNTISI VELOITUKSETTA


TUNTIKUVAUKSET

Viikkotunneille voit osallistua oman aikataulusi mukaisesti sitoutumatta tiettyyn päivään ja kellonaikaan. Valitse omaa kehoa ja mieltäsi parhaiten resonoiva joogaharjoitus ja tule nauttimaan tunnelmasta joogamatolla.

Joogatunnillani et tarvitse valmiiksi notkeaa kehoa tai tyyntä mieltä. Olet sydämellisesti tervetullut harjoitukseen juuri sellaisena, kuin olet.

Kysy rohkeasti lisää joogatuntien soveltuvuudesta ja varaa paikkasi harjoitukseen.

Ohjaustapani on hyvin lempeä ja herskyvä. Tuntien teemat ohjaavat ymmärtämään joogan syvempiä merkityksiä ja filosofiaa, sekä tutustumaan omaan kehollisuuteen ja tunteisiin.

Kaikki Karunya Yogan  viikkotunnit, kurssit ja workshopit ovat saaneet inspiraationsa omasta kaipuustani oppia ja opettaa joogaa syvemmin, ymmärtää joogafilosofian kaunista taustaa ja hyödyntää näitä oppeja omassa arjessa, myös joogamaton ulkopuolella.

Haluan inspiroida sinua tutustumaan syvemmin joogan taianomaiseen maailmaan, sekä ohjata fyysisen asennon ja liikkeen niin, että todella ymmärrät sen merkityksen ja mahdolliset hyödyt myös joogamaton ulkopuolella.

Studio Balancesta löytyy kaikki tarvittavat välineet lainaksi, mukaan tarvitset vain itsesi ja mukavat vaatteet, joilla on helppo liikkua.

SYYSKAUDEN 2023 VIIKKOTUNTIEN TEEMAT

  • Heartful Hatha Yoga -Morning Flow on viikon lempeästi virtaavalla liikkeellä aloittava joogan viikkotunti. Lempeä liike, hengitys- ja meditaatioharjoitukset yhdistettynä hyvää fiiliksen teemoihin antaa mahtavan alun viikolle.
  • Heartful ChakraFlow Yoga-tunnilla keskitymme vaihtuvin teemoin tasapainottamaan ja vahvistamaan tärkeimpiä energiakeskuksiamme. ChakraFlow on lempeän dynaamista joogaa, jossa hengitys ja liike yhdistyvät kauniiksi, jopa tanssilliseksi kokemukseksi.
  • Yoga Nidra -harjoitus yhdistyy sunnuntain ChakraFlow-tuntiin. Yoga Nidrassa asetumme mukavaan asentoon lepäämään ja ohjattu tietoisuusharjoitus vie koko olemuksen levon, kevyen unen tasolle.
  • Heartful Yin Yoga -Moments of stillness Tiesitkö, että yinjooga olisi kehon kannalta parhainta aamuisin, kun kudokset ovat vielä jäykät ja harjoituksen avulla on helpompi päästä lihasten ohi yin-kudoksiin? AamuYinissä hyvän mielen teemat vaihtelevat joogafilosofiasta tunne- ja tietoisuusharjoitteluun.
  • Heartful Yin Yoga -Viisi Elementtiä -tuntien kantava teema on Taolainen filosofia, Yin/Yang-teoria ja viiden vaiheen teoria, sekä perinteinen kiinalainen lääketiede yinjoogan näkökulmasta. Harjoitus koostuu vallitsevan elementin meridiaanikanavien aktivoinnista yinjoogan avulla, klassisista taolaisista harjoitteista, sekä akupainannasta.
  • Heartful Hatha Yoga -Weekend Bliss on tunti, jossa pääset hellittämään arkiviikosta lempeän hathajoogan, hengitys- ja meditaatioharjoitusten avulla.
  • ChakraBalance: Palauttava jooga & tietoisuusharjoituksia ChakraBalance-tunnilla asetumme klassisiin ja lempeisiin jooga-asanoihin kehotyöskentelyä käyttäen ja vähitellen noin viiden minuutin aikana päästämme irti kehollisista jännityksistä. Tunnilla keskitymme tasapainottamaan ja vahvistamaan kehon tärkeimpiä energiakeskuksia, chakroja ja harjoituksen päättää pitkä, ohjattu tietoisuus- ja tunnetyöskentelyharjoitus.

HEARTFUL HATHA YOGA

Heartful Hatha Yoga on lempeän itseä kuunteleva harjoitus, jossa painopiste on klassisissa jooga-asanoissa ja joogan kokemuksen tuntemisessa ulkoisen yrittämisen sijaan.

Hathajooga on monipuolinen harjoitus, jossa tehdään klassisia jooga-asentoja ja liikkeitä, tunnin voimakkuus voi vaihdella kevyestä fyysisempään teeman mukaan. Hathajooga on nimenomaan joogan fyysinen muoto, jossa pyrkimys on puhdistaa ja tasapainottaa kehoa & mieltä.

Erilaisten hathajoogan asanaharjoitusten, hengitys- ja meditaatioharjoitusten sekä muiden hathajoogaperinteiden avulla kehomme ja mielemme todella puhdistuvat, kun opimme päästämään irti turhasta kehon tuntemusten ohjatessa.

Jokainen harjoitus sisältää alkurentoutuksen, teemaan kutoutuvan klassisen ja tasapainottavan asanaharjoituksen, hengitys- ja/tai keskittymisharjoituksen sekä ohjatun loppurentoutuksen.

Tuntien teemat ohjaavat ymmärtämään joogan syvempiä merkityksiä ja filosofiaa.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme. Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.


HEARTFUL YIN YOGA

Heartful Yin Yoga on kokonaisvaltaisen lempeä joogaharjoitus, jossa kietoutuvat yhteen kehoa linjaava, hidastempoinen asanaharjoitus sekä mieltä kirkastavat hengitys- ja meditaatioharjoitukset.

Heartful Yin antaa meille aikaa itsemme kuunteluun ja rauhoittumiseen arjen keskellä, myötätunnosta ja lempeydestä käsin.

Yin-jooga syntyi, kun joogan, midfulnessin ja kiinalaisen lääketieteen teoriat sulautuivat yhteen. Harjoituksen filosofinen tausta on taolaisessa ajattelussa ja sen tärkeitä teemoja ovat pysähtyminen, läsnäolo, kuunteleminen, antautuminen ja tasapaino.

Yin-joogassa asetumme lempeisiin asanoihin, jossa vietämme aikaa itseämme kuunnellen useampia minuutteja kerrallaan. Harjoituksen itsetarkoitus ei ole venyttää lihaksia, vaan vaikuttaa jäykempiin YIN-kudoksiin, kuten lihaskalvoihin, luihin, sidekudoksiin, jänteisiin ja niveliin.

Heartful Yin-harjoituksessä käytämme paljon apuvälineitä, jolloin kehon on mahdollista rentoutua ja  näin päästä lihasten ohi käsiksi Yin-kudoksiin.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme. Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.


HEARTFUL CHAKRAFLOW YOGA

Heartful ChakraFlow Yoga on lempeän dynaaminen joogaharjoitus, jossa hengitys ja asanat nivoutuvat vinyasa-liikesarjan avulla virtaavaksi kokonaisuudeksi.

Harjoituksen painopiste on ulkoisen yrittämisen sijaan oman keho-mielen viestien kuuntelussa, välillä myös iloisesti itseä haastaen.

Nautinnollisen hidastempoinen flow-harjoitus sisältää dynaamisen asanasarjan lisäksi vaihtuvia hengitys- ja meditaatioharjoituksia. Tunnin aikana hengähdämme lyhyissä välirentoutuksissa tunnustelemassa harjoituksen kokemusta.

ChakraFlow-harjoitus teemoittuu nimensä mukaisesti vahvistamaan ja tasapainottamaan kehomme tärkeimpiä energiakeskuksia.

Tunti sopii kaikille hieman fyysisemmästä joogasta kiinnostuneille. Jokaiselle osallistujalle löytyy omalle keholleen ja fyysiselle kunnolleen sopiva tapa päästä nauttimaan virtaavasta joogasta ilman suorittamisen painetta.

Heartful Yoga on yhdistelmä joogaa, mindfulnesia ja coachingia. Se on työkalu aikaan jossa elämme. Heartful Yoga - Lempeyden jooga tukee arjen kiireissä ohjaamalla toimimaan omasta keskuksesta käsin. Paikasta, jossa levollisuus ja kiireettömyys sijaitsevat.


GROUNDING YIN® JOOGAHOITO

GroundingYin®- Joogahoito on ensimmäinen Suomessa kehitetty tuntikokonaisuus, jossa Yin-joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy meridiaanien, eli energiakanavien, sekä akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta. Joogahoidon tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti.

Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.

GroundingYin®- Joogahoito tukee ja edistää mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös aineenvaihdunta, imunesteiden ja verenkierto sekä ruoansulatus tehostuu.

Asanoissa ollaan n. 5-10min, jonka aikana kierrän käsittelemässä oppilaita. Grounding Yin-tunnille otan korkeintaan viisi henkilöä kerrallaan.

Joogahoidon vaikutukset kestävät n. 1vrk, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa. Joogahoidosta saat mukaasi myös ohjeita, kuinka voit arjen toimintojen ja ruokavalion avulla parantaa kehosi ja mielesi terveyttä kunakin vuodenaikana.

Harjoitus nojaa voimakkaasti vuodenaikoihin, taolaiseen ajatteluun, kiinalaiseen Viiden elementin teoriaan ja Yin&Yang-teoriaan.YOGA NIDRA

Yoga Nidra on klassiseen Nyasa Tantra-perinteeseen pohjautuva syvärentoutus- ja meditaatioharjoitus.

Nidra tarkoittaa unta ja jooganidra joogin unta sen jälkeen, kun hän on luopunut taakoistaan. Yoga Nidra on tietoisuuden tila, joka sijoittuu valveilla olon ja unen rajamaille. Parhaimmillaan harjoitus on voimaannuttama ja kokonaisvaltainen levollisuuden tila, jonka avulla ihmisen uusiutumiskyky kasvaa.

Kehon ja mielen rentoutumisen lisäksi Yoga Nidra pyrkii vaikuttamaan alitajuntamme kerroksiin, muuttaen syvälle juurtuneita ajatus- ja toimintamalleja suotuisimmiksi.

Nykyään opetetun Yoga Nidran on kehittänyt Swami Saraswati ja harjoitus pohjaa ikivanhaan klassiseen Nyasa Tantra-perinteeseen.

YOGA NIDRAN HYÖTYJÄ:
- Syvä rentouden ja levollisuuden tila
- Unenlaadun parantuminen
- Aineenvaihdunnan parantuminen
- Hormonitoiminnan tasapainottuminen
- Keskittymiskyvyn parantuminen
- Helpotusta kiputiloihin
- PTSD-oireiden lieventyminenOLET SYDÄMELLISESTI TERVETULLUT JOOGAHARJOITUKSEEN


KYSY ROHKEASTI LISÄÄ TUNNEISTA JA KÄYTÄNNÖISTÄ!

Tule kokeilemaan ensimmäinen viikkotuntisi veloituksetta. 


Osallistuminen tutustumistunnille ei velvoita sinua mihinkään.

Karunya Yoga-viikkotunnille voit tulla aina silloin, kun aikatauluusi sopii parhaiten. Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta osallistuaksesi harjoitukseen. Saat Vuoreksen studiolta joogamaton ja muut tarvikkeet lainaan tunnin ajaksi.

Jokainen oppilaani on myös oikeutettu tasaisin väliajoin henkilökohtaiseen yksilöohjaukseen (30min), jossa voimme yhdessä tarkastella jokaisen yksilöllisiä toiveita ja tarpeita joogaharjoitusta kohtaan.